Heeft je pand de industriële look met het jansen profiel?

Jansen profiel

Ben je op zoek naar een mogelijke vervanging voor je kozijnen en deuren maar heb je te weinig kennis in huis? Leek het Jansen profiel je wel wat maar weet je niet of dit past in het pand? Door in gesprek met ons te gaan kunnen we kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor het installeren van stalen kozijnen en deuren. De industriële look is steeds meer in opkomst en dit betekend een groei van vraag naar staalproducten.

Waar komt de industriële stijl vandaan?

Om te weten waar het vandaan komt is het van belang dat je eerst weet waarvoor het staat. De kenmerken van de opkomende industriële stijl bestaan uit verschillende punten. De industriële blik verwijst naar de fabrieken uit de twintigste eeuw. Deze open fabriek indeling zorgt voor minder afleiding in ruimtes en centreert de focus steeds meer op individuele onderdelen zoals een tv of een plant. Door de simpele maar sterker uitstraling wordt hard werken gecombineerd met de moderne onderneming van vandaag. Deze twee boodschappen stralen beide veel kracht uit en worden.

Onderbewust goed ontvangen bij de mens. De stalen kozijnen en stalen deuren bestaan vaak uit zwart, grijs of wit om de aandacht niet van de rest van het interieur te stelen. Een grauwe maar stevige kleur die een kamer echt karakter kan geven. De eenvoud van deze stalen industriële setting komt ook voor in de meubels van een kamer. Een antieke kast zal minder goed passen bij een groot industrieel raam. Daarentegen straalt het eenvoud en efficiëntie uit door een grote stalen kast te plaatsen wanneer je de industriële look wilt adopteren in je onderneming. Dit geldt vaak ook voor de verlichting in een pand. Wanneer je de stalen kozijnen en deuren wilt plaatsen zullen de ramen en het interieur er langzamerhand ook aan geloven. De combinatie van hout en staal die kleuren zoals zwart en grijs gebruiken kan een donkere ervaring geven. Het ombouwen van de kozijnen en ramen naar een Jansen profiel zal zorgen voor meer natuurlijklicht en vervolgens ook bijdragen aan het industriële imago van het gebouw.

De kosten van stalen deuren en kozijnen liggen hoger dan de alternatieve materialen die op de markt beschikbaar zijn maar zijn veel sterker qua imago en uitstraling. Door op het internet recensies te bekijken kan je tot een bewogen keuze komen over de soort materialen maar ook de grote van je ingreep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *